Propylénoxid je druh chemickej suroviny s trojfunkčnou štruktúrou, ktorá sa široko používa pri výrobe rôznych produktov.V tomto článku budeme analyzovať produkty vyrobené z propylénoxidu.

 Propylénoxid

 

V prvom rade je propylénoxid surovinou na výrobu polyéterpolyolov, ktoré sa ďalej používajú pri výrobe polyuretánu.Polyuretán je druh polymérneho materiálu s vynikajúcimi fyzikálnymi a mechanickými vlastnosťami, ktorý je široko používaný v oblasti stavebníctva, automobilového priemyslu, letectva atď. Okrem toho je možné polyuretán použiť aj na výrobu elastického filmu, vlákna, tmelu, náteru a iných Produkty.

 

Po druhé, propylénoxid sa dá použiť aj na výrobu propylénglykolu, ktorý sa ďalej používa pri výrobe rôznych zmäkčovadiel, mazív, nemrznúcich prostriedkov a iných produktov.Okrem toho môže byť propylénglykol použitý aj pri výrobe medicíny, kozmetiky a iných oblastiach.

 

Po tretie, propylénoxid možno použiť aj na výrobu butándiolu, ktorý je surovinou na výrobu polybutyléntereftalátu (PBT) a polyesterového vlákna.PBT je druh technického plastu s vysokou teplotnou odolnosťou, vysokou pevnosťou, vysokou tuhosťou a dobrou chemickou odolnosťou, ktorý je široko používaný v oblasti automobilového priemyslu, elektrických a elektronických zariadení, mechanických zariadení atď. Polyesterové vlákno je druh syntetického vlákna s dobrou pevnosťou v ťahu, elasticitou a odolnosťou proti opotrebeniu, ktorá je široko používaná v oblasti odevov, textilu a bytového zariadenia.

 

Po štvrté, propylénoxid sa môže použiť aj na výrobu akrylonitrilbutadiénstyrénovej (ABS) živice.ABS živica je druh technického plastu s dobrou odolnosťou proti nárazu, tepelnou odolnosťou a odolnosťou proti opotrebeniu, ktorý sa široko používa v oblasti automobilového priemyslu, elektrických a elektronických zariadení, strojov a zariadení atď.

 

Vo všeobecnosti možno propylénoxid použiť na výrobu rôznych produktov prostredníctvom chemických reakcií s inými zlúčeninami.Tieto produkty sú široko používané v rôznych oblastiach, ako je stavebníctvo, automobilový priemysel, letectvo, odevy, textil a bytové zariadenie.Preto propylénoxid zohráva dôležitú úlohu v chemickom priemysle a má široké perspektívy rozvoja.


Čas odoslania: 19. február 2024